Dintii bebelusilor si ai copiilor

Care este secventa normala de eruptie a dintilor de lapte?

  • In jurul varstei de 5-8 luni, primii 2 incisivi centrali ai bebelusului (dintii din fata) erup in partea de jos
  • De la 8-10 luni, patru incisivi superiori apar
  • La 10-16 luni, apar incisivii lateral jos si primii molari ai bebelusului
  • La 16-22 luni dintii cuspid („dintii ochi” sau „caninii”) erup
  • In cele din urma, atunci cand copilul ajunge la varsta de 2-3 1/2 ani, toti cei 20 de dinti de lapte au aparut (aceste intervale de varsta sunt aprobrushing teethximative)

 

 

 

 

 

 

 

 

La ce varsta isi pierd copii dintii de lapte?

De obicei, acesti dinti se pierd in jurul varstei de 7 ani cu ultimul dinte care ramane in gura pana la varsta de 12-14 ani. In acest interval de timp, dintii bebelusilor (dinti temporari)sunt importanti pentru a manca, vorbi, zambi, si cel mai important, pentru a pastra si a mentine spatiile pentru dintii de adult.

Cata pasta de dinti poate folosi un copil?

Cantitatea de pasta de dinti folosita nu ar trebui sa depaseasca dimesiunea unui bob mic de mazare. Prea multa pasta de dinti nu este placuta pentru copil, si ingerarea frecventa sau inghitirea pastei poate determina fluoroza dentara, o stare de sanatate care ar putea provoca aparitia de pete sau in cazuri mult mai severe deteriorari ale structurii dintelui. Parintii ar trebui sa supravegheze mereu tinerii care se spala pe dinti.

The child study to clean a teeth.

Este important sa curatati dintii copiilor cu ata dentara?

Atat pentru copii cat si pentru adulti, curatatul cu ata dentara este importanta per ansamblu pentru igiena dentara. Atunci cand doi dinti se ating, exista potential de formare a bacteriilor intre ei. Curatarea cu ata dentara se realizeaza cel mai bine cand copilul isi pune capul in poala parintelui pentru ca acesta din urma sa aiba un acces mai bun in gura copilului.

La ce varsta ar trebui copilul meu sa mearga la dentist?

In general vorbind, atunci cand un copil are toti dintii primari la locul lor, este cel mai bun moment de a beneficia de un prim examen stomatologic. Prima curatare si primul tratamentul ar trebui sa urmeze la un interval de cateva luni, in functie de gradul de maturitate al copilului si de gradul sau de a accepta tratamentul. Scopul este de a face din primul consult al copilului dvs o experienta placuta.

copii5

Cum alegem o periuta de dinti?

O periuta de dinti cu un capat rotund, moale, cu mai multe smocuri, este cea mai buna pentru toate tipurile de dinti si a tesutului gingival din jurul lor. Un capat mic al periei este ideal pentru gura copiilor. Marimea potrivita a capatului depinde mai mult de marimea gurii copilului mai degraba decat de varsta copilului. Prin urmare, categoria de varsta indicata pe pachetul periutei de dinti ar trebui sa se observe ca indicatie si nu ca regula in alegerea periutei corecte pentru copii.Schimbrea periutei de dinti in mod frecvent este importanta pentru sanatatea dentara generala. O periuta de dinti are potentialul de a curata bacteriile chiar de la baza acestora. Este cel mai bine sa schimbati periuta la fiecare o luna sau trei luni, sau imediat dupa o raceala, gripa sau infectie in gat.csm_Children_Range_2014_new_rinse_a027159ead

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.